25.09.2020  |  Bloom  |  Mat

Porsgrunds Porselænsfabrik

Nå lanseres tekanne og skjønne eggeglass i den klassiske Spire-serien

Høsten er tid for te og lange frokoster. Nå lanseres en vakker og generøs Spire-tekanne som inviterer til nytrukket te sammen med familie og venner. Kannen med integrert tesil rommer 1 liter. Passer perfekt sammen med de vakre tekoppene og krusene i samme serie.
I tillegg lanseres også nydelige eggeglass i 4 pk slik at man kan nyte en komplett frokost med Spire-serviset.
Spire - en norsk designklassiker fra 1952
Norsk design og produksjon er i vinden som aldri før og mange norske designikoner fra 1950- og -60- tallet får i dag nytt liv. Porsgrunds Porselænsfabrik huset på denne tiden mange kjente designere som bl a Tias Eckhoff og Eystein Sandnes, i tillegg til Konrad Galaaen.
Designer Konrad Galaaen (1923-2004)
Konrad Galaaen arbeidet i 43 år som formgiver ved Porsgrunds Porselænsfabrik. Blant hans mest folkekjære arbeider er serviset Spire som ble lansert i 1952. Spire er en designklassiker som var i produksjon i mer enn 30 år. Serviset ble raskt anerkjent for det tynne «risporselenet» og de organiske formene. Spire har vært et populært samleobjekt siden den tid.
Galaaen var utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. I 1947 vant han en konkurranse i regi av Porsgrunds Porselænsfabrik. Dette ble en døråpner for Galaaen som ble ansatt i Porsgrund samme år.
Revitalisering av Spire - nye former og deler
Porsgrunds Porselænsfabriks designere, Nora O. Krogh og Christian Svinddal har designet nye former til en revitalisering av Spire. Det nye serviset er tilpasset en moderne hverdag og passer alle anledninger. De aller fleste delene er tegnet på nytt. Formspråket og dekoren er tro mot Galaaens konsept, der samspillet mellom form og dekor er sentralt.
www.porsgrund.com/no/nettbutikk/serviseserier/spire

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer