30.09.2022  |  Business  |  Bransjenytt

Vinner Bo bedre Designpris 2022

Rundkast, designet av Andreas Bergsaker, vinner Bo Bedre Designpris i kategori tilbehør. I mai ble Rundkast Honoree i NYCxDESIGN Awards, og under gårsdagens Bo bedre Designprisutdeling var også Haldar knaggrekke nominert til Årets Leserpris. Fram Oslo er stolt over samarbeidet med designeren, som legger stor vekt på funksjon.

Formgiver Andreas Bergsaker har satt sine spor i designverden den siste tiden, med nominasjoner og priser på flere av hans design for Fram Oslo. Hans designstil er tidløs og klassisk, men har samtidig spennende innfallsvinkler, som gjør produktene særegne og at de skiller seg ut.

Rundkast er et vegghengt åpent skap, hvor designer Andreas Bergsaker har latt seg inspirere av tradisjonsrik norsk møbelkunst fra 1700-tallet. Rundkast er en nytolkning av det tradisjonelle bostkast, som ble regnet som et høydepunkt innen møbelkunst på den tiden. Inspirert av dette historiske møbelet, er Rundkast et moderne skap, som er velegnet til bruk i en gang, på kjøkkenet, i soverommet eller andre steder hvor et praktisk lite hengeskap kan tenkes brukt.

Rundkast, som i går fikk den høyeste utmerkelsen innen design i Norge, ble også kåret til Honoree i  NYCxDesign Awards i mai under NYC Design Week.

– Vi er stolte over samarbeidet med Andras Bergsaker og all oppmerksomheten produktene hans for Fram Oslo har fått i inn- og utland. Vi håper dette skal bidra til å skape ekstra interesse for våre lokalt produserte produkter i tiden fremover, uttaler Annette Hoff, gründer og daglig leder for Fram Oslo.

Familiebedriften Fram Oslo, som drives av søstrene Sunniva og Annette Hoff, er opptatt av historien bak produktene de utvikler. Andreas har ofte funnet inspirasjon fra vår tradisjonelle kulturhistorie, og brukt dette til å utvikle spennende ny norsk design tilpasset dagens behov.

– I en verden med en overflod av produkter tror vi det er viktig å skape noe unikt, funksjonelle produkter med en spennende historie, som samtidig har så høy kvalitet at de er skapt for å vare, uttaler Hoff.

Bo bedre
KRITERIUM Prisen gis til et produkt som løfter og tilfører interiøret «det lille ekstra» – og som i seg selv har det lille ekstra hva gjelder kvalitet og uttrykk.
Prisen går til et produkt som, i en verden av ting, har en tydelig funksjon. Med utgangspunkt i en historisk design har denne formgiveren fortolket det inn i en ny setting og samtid. Formgiveren har klart å fusjonere funksjon og design på et tiltalende vis, og skapt et produkt som står godt for seg selv og er et blikkfang i rommet. Produktet oppleves tidløst, samtidig som det er rotfestet i historien. Med solid håndverk og et stramt formspråk beviser denne formgiveren at av og til er en sirkel nok.

Designer
Andreas Bergsaker er en norsk designer med base i København. Bergsakers design har vært utstilt i London, Milano, New York, Oslo og Stockholm. Hans design fokuserer på hverdagsprodukter, som bygger på tradisjonelt håndverk og taktile kvaliteter.

Norsk Produksjon
Som alle Fram Oslos produkter produseres Rundkast lokalt i Norge. Rundkast er produsert hos Brødr. Øyehaug, en moderne familiebedrift på Ørsta med over 75 års erfaring med treproduksjon. Metallkassen er produsert av Haaland Tynnplate, som er spesialister på bearbeiding av stål og aluminium, og holder til på Jæren.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer