1889, den nye arenaen for nordisk design og livsstil

Skandinavisk design er i tiden som aldri før og det er stor etterspørsel etter kvalitetsmøbler. A. Huseby er en av Norges eldste møbelbutikker med et imponerende utvalg av nordiske klassikere og nye spennende designere. Nå utvider de med en av Nordens mest inspirerende møteplasser vegg i vegg med butikken i Karenslyst Allé.

Foto A.Huseby AS.

-Vi ønsker å skape en møteplass for designengasjerte, sier Nils Houge, daglig leder i A. Huseby og den visjonære idetageren bak 1889.
Navnet «1889» kommer fra det året da A. Huseby ble etablert og bygger på de samme prinsippene og verdiene som modermerkevaren: Høy kvalitet, kompetanse og personlig service i skjønn forening med åpne lyse lokaler, sunn mat og en varm atmosfære. Caféen skal driftes av A. Husebys samarbeidspartner Bølgen og Moi gruppen, så her kan man vente seg høy kvalitet på både mat og drikke.

Nyt å sitte i Egget av Arne Jacobsen/Fritz Hansen under lysekrone fra Hadeland. Foto Trude Kjos.


Hos 1889 vil gjestene finne inspirasjon i alt fra smaksrike retter, farger, silhuetter og materialer. Noe av lokalet blir kledd i eikespiler mens andre steder kommer betongen frem. Fargepaletten strekker seg fra mild cognac, via rød jord og sennep til ulike toner av grønt. Som en grønn oase i en busy handlegate hvor man kan ta en liten pause omgitt av vakre ting i varm belysning fra Louis Poulsen. Lokalet strekker seg over romslige 500m2, hvor hele 200m2 av dem er ute og omgitt av frodige planter.
-Vi skal bygge arenaen hvor folk kan møtes og snakke om og oppleve nordisk design og livsstil, vi skal være det litteraturhuset er for litteraturelskere, bare for interiørverden. Når dette fantastiske lokalet ble ledig, kunne vi ikke la muligheten gå ifra oss, fortsetter Houge.

Nyt en italienskinspirert rett. Foto Alexander Benjaminsen.


Glassveggene, den spesielle utformingen og det høye taket er perfekt for å vise fram ulike møbelkonsepter og for å invitere til store og små eventer, lanseringer, designtalks og kuraterte inspirasjonskvelder. Lokalene vil også ha et eget arbeidsområde som er spesialtilpasset alle som ønsker å jobbe ute med komfortable 7’ er stoler fra Fritz Hansen. Her finnes både høy bredbånds-hastighet, printermuligheter samt god kaffe og lette retter som du kan nyte ved Carl Hansens ikoniske eikebord. I tillegg er sofagruppene organisert slik at de egner seg godt for interiørarkitekter, arkitekter og stylister som ønsker å møte og arbeide med sine kunder i inspirerende lokaler. Hos oss skal det være noe for alle i bransjen enten du er designer, stylist, student eller «bare» designinteressert. En levende destinasjon for påfyll, for å skape gode relasjoner, samarbeid og opplevelser – og hvis du elsker noen av møblene eller interiøret, kan du også kjøpe de med deg hjem. En helt unik konseptcafe, restaurant og møteplass.

Inngangspartiet til 1889 Designcafé, det nye treffstedet for designinteresserte. Foto Alexander Benjaminsen.

Relatert innhold

18.04.2024Designbase.no

Rosendahl Design Group oppnår B Corp-sertifisering

17.04.2024Designbase.no

Nytt AI-verktøy kan utstyre forbrukere med IKEA-møbler

15.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Vakre lykter med karakter fra Villa Collection Danmark

11.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Innred med naturlig sjarm og håndverksmessig dyktighet

10.04.2024F&H Group AS

Sponseret

Alt til vårlunsjen fra Södahl

10.04.2024Designbase.no

Fokus på bærekraft

09.04.2024Designbase.no

Cosmos inspirerer trenden

09.04.2024Designbase.no

Arkitektonisk trekk

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023