12.10.2021  |  Interior  |  Tekstiler

5 raske, Annette Hoff

NORSK DESIGN I FOKUS

Annette Hoff leder Fram Oslo som skaper objekter med norske designere og håndverksprodusenter. Hun er en dyktig dame som har teft på tidens trender.


1)
Annette, fortell om selskapet Fram Oslo!
– Fram Oslo er en familiebedrift som drives av min søster Sunniva Hoff og meg selv, etablert i 2016. Vi er en liten norsk produsent, og vi samarbeider tett med norske designere i utviklingen av ny norsk design. Alle våre produkter er laget i Norge. Vi finner inspirasjon i vår norske designarv og designtradisjon, samtidig som vi blir inspirert av den norske naturen. Fram Oslo skaper alt fra duker, pledd og mindre møbler, sistnevnte tilvirket på Vestlandet.

–Fram Oslo jobber for en bærekraftig fremtid, og 10 % av overskuddet går til UNICEF sitt arbeid for verdens barn.

2)
Har dere en visjon?
–Min søster bor i USA, og vi satser internasjonalt. Vi ønsker å gjøre norsk design bedre kjent rundt om i verden. Alle produktene vi skaper er som et kjærlighetsbrev til Norge. Navnet Fram viser vår norske tilknytning og refererer til verdens mest berømte polarskip, brukt mellom 1893 og 1912 av Fridtjof Nansen og Roald Amundsen, sistnevnte var den første som kom til Sydpolen. Ordet i seg selv, «fram», betyr jo fremover og symboliserer vår eventyrlyst og forskertrang. Selskapets målsetning er å bringe norske tradisjoner og tidsriktig design til flere hjem rundt om i verden.

3)
Hvem samarbeider dere med?
–Vi samarbeider bla. med Brødr. Øyehaug, en moderne familiebedrift på Ørsta med over 75 års erfaring med treproduksjon. Vårt veggoppheng i aluminium er laget av Våpensmia på Dokka, en annen norsk produsent som står for høy kvalitet med øye for detaljer. En annen samarbeidspartner er Grinakervev, et veveri med lang erfaring og fokus på kvalitet. De lager våre tekstiler, pledd, puter duker og kjøkkenhåndklær og de holder til på Hadeland hvor vi også har lager for alle våre varer. Av designere har vi prosjekter med Andreas Engesvik, Andreas Bergsaker, Vera & Kyte og Kaja Dahl

4)
Hvilke nyheter er de viktigste for 4. kvartal 2021?

–I høst har vi lansert et vegghengt oppbevaringsmøbel som heter Rundkast. Rundkast er designet av Andreas Bergsaker og produktet er en nytolkning av det tradisjonelle bostkast kjent i Norge fra 1700-tallet. Bostkast ble regnet som et høydepunkt innen møbelkunst på den tiden. Det var ofte sett på små og store gårder, spesielt i Gudbrandsdalen, hvor det hang som datidens baderomsskap. Siden bostkastet ikke hadde noen dør, var det både åpent og lukket på samme tid. Under kunne en henge håndklær, og i åpningen kunne en legge fra seg børster og kammer. 

–Inspirert av dette historiske møbelet, er Rundkast et moderne vegghengt skap med sirkelrund åpning. I Rundkast skjuler det sirkelrunde frontpanelet to hylleplater, et under åpningen og et på toppen. På undersiden er det fire praktiske kroker til oppheng.  Rundkast er velegnet til bruk i en gang, på kjøkkenet, i soverommet eller andre steder hvor et praktisk lite hengeskap kan tenkes brukt.

–Vi har jobbet med utviklingen av Rundkast i flere år, og derfor er vi spesielt glad for at det endelig er i produksjon. Utover Rundkast, har vi også lansert en liten pinnehest til barn, Gamp. Gamp er en ekte trehest, en leke som ikke «gjør noe» - men legger til rette for fantasi og lek. Som en kontrast til alle plastleker og «bråkete» ting, er Gamp en koselig og nostalgisk hest i lakkert furu. Den er produsert i Norge og vi håper det kan bli en fin gaveartikkel, til alt fra dåp, jul, bursdag osv, og den kan gå i arv.

5)
Fram Oslo x Håndverk+, hva slags prosjekt er det?
–Sammen med Håndverk+ lanserte vi en konkurranse for designere og designstudenter under tema «Ornamentikk», hvor finalistene stilles ut under Håndverk+ oktober 2021 i Oslo. Vinneren mottar kr 10.000 og produktet vil blisatt i produksjon av Fram Oslo. Årets Håndverk+ vil slik synliggjøre det vi er opptatt av, nemlig hvordan ny norsk design, inspirert av vår kulturarv gjennom lokale norske håndverkere og produsenter, kan skape verdi og potensiale for vekst for både designere og produsenter.

Fakta: Annette Hoff
Tittel: Gründer
Bakgrunn/utdannelse: Studerte MSc in Economics & Business Administration ved Copenhagen Business School
Selskaper: Leder av Fram Oslo.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer