Grill og utekjøkken på årets spoga+gafa
De siste trendene innen grilling og utendørs matlaging presenteres på verdens største hage- og grillmesse i juni under årets tittel Responsible Gardens.
De siste trendene innen grilling og utendørs matlaging presenteres på verdens største hage- og grillmesse i juni under årets tittel Responsible Gardens. Og det har vært en rivende utvikling, både innen matlaging og produkter, det siste året. Dette skriver Koelnmesse i en pressemelding.
Den økte interessen fra forbrukere for personlig tilpasning gjenspeiles i tilbudet til grill- og utekjøkkenmarkedet. En av årets største trender er modulløsninger, og det gjør at forbrukeren avhengig av ønsker, budsjett og plass i hagen kan få en personlig tilpasset løsning innen grill og utekjøkken som passer akkurat dem.
En annen trend hos spoga+gafa er i tråd med dagens behov for fordypning og nostalgi, nemlig tradisjonelle utendørs matlagingsmetoder. Det er en oppblomstring av kokekar i støpejern, som lar forbrukere lage mat over åpen ild – og da må grillhanskene være laget av skinn.
Motsatt er det imidlertid også økt etterspørsel etter presisjonsverktøy når det gjelder matlaging utendørs. De nye grillene og uteovnene tilbyr forbrukeren ekstreme temperaturer på opptil 800 grader, bare ved å trykke på en knapp, mens varmen kan overvåkes og kontrolleres på digitale displayer. Dette kan både forbedre matkvaliteten og øke bærekraften ved å unngå langvarig oppvarming og spillvarme.
Og nettopp bærekraft spiller en rolle i trender på spoga+gafa 2024. I tillegg til det overordnede temaet Responsible Gardens, krever forbrukertrender også mindre forurensende oppvarmingsformer for grillen. Det er spesielt kulloppvarming som er laget av nye materialer som forurenser mindre, både i produksjon og bruk. Kull utvunnet av løvtre gir både lengre aktiv oppvarmingstid og en mer aromatisk smak, mens svakt duftende japansk brinchotan gir mindre røykutvikling.
Endelig er det noe for grillentusiasten på farten. Bærbart utstyr har lenge vært en hit, men hos spoga+gafa er mobilkomfort tatt litt lenger: bålbrett som kan slås sammen eller justeres i høyden, bærbare pizzaovner, batteridrevne kullstartere og vedhyllen som kan gjøres om til en benk gjør det mulig å nyte maten i den gratis hvor som helst.
spoga+gafa finner sted 16.-18. juni i Köln.
For mer informasjon, se her.
-IDL