26.10.2020  |  Interior  |  Dekorasjon

Juletroll, magiske portaler og lykketrær

Det er jul i Lykkeskogen når bySummer presenterer det magiske, søte og morsomme juletrollunivers for julen 2020. 25 troll, trær og poser med lykkedryss rommer kolleksjonen skapt for samlere og andre som synes de uttrykksfulle trollene er en flott måte å innlede julen på.

Magiske portaler, lykketrær, lykkedryss og de vakreste, søte, morsomme juletrollene skaper universets jul i Lykkeskogen. I Lykkeskogen på den nordlige halvkule lever Grandam trollfamilie. Men selv om det er kaldt og snøhvitt, er det en indre varme her. Grandam-familien bor i trestubben i Lykkeskoven, og gjennom hele året jobber de med juleting og produserer julelykkedryss. Ved juletider flytter de fra Lykkeskogen til vår verden, og med seg i en liten pose har de det hvite, magiske julelykkedrysset som de bruker for å spre julelykke hos deg og meg.
Juletrollene har røtter til det originale Lykketrollet laget av Thomas Dam. Gjøl-trollet, også kjent som Lykketroll, er Thomas Dams mest kjente verk som fikk verdensberømmelse på 1960-tallet. Nå relanseres Lykketrollene som juletroll hvor deres karakteristiske, sjarmerende trollhår blir fortryllet til en julerød nisselue.
Og alt i alt må da dette være årets hyggeligste julenyheter.

Tid for juletroll
Bakgrunnen for den nye juletrollkolleksjonen ligger over fem år tilbake. Det var på den tiden at Jesper Sommer fra interiørselskapet bySommer tok kontakt med Dam-familien og direktør Calle Østergård for å presentere sin ide om å produsere de kjente og elskede Lykketrollene i et nytt materiale.
Sammen med familien Dam står bySommer bak utvikling, produksjon og salg av trollene.
Jesper Sommer uttaler: –I tillegg til det nye materialet, hadde jeg også en plan for hvordan trollene for alvor ville komme tilbake til det internasjonale markedet. Det første steget var materialet, det neste det visuelle med de metalliske og de ensfargede trollene som vi startet med, og så kom samarbeidet med den danske Kræftens Bekæmpelse som vi også har fullført. En julekolleksjon og en kolleksjon med tittelen "Hverdagshelter" med sykepleiere, bønder, mekanikere med flere var også ideer til videre utvikling.
I mellomtiden ble Jesper Sommer kontaktet av Klarborg-familien om et samarbeid om Klarborg-nissene, og da han følte det var for voldsomt med to julekolleksjoner, startet man med "Hverdagshelter". bySummer har nå ikke lenger distribusjonen av Klarborg, og derfor har det blitt aktuelt å ta opp ideen om de søte og morsomme juletrollene igjen.
Kolleksjonen består av 20 varenumre og det er helt bevisst at man fra starten går ut med en så stor kolleksjon.
På 1960-tallet ble Thomas Dams Lykketroll valgt til Årets Leketøy i USA. Dette betyr at det er millioner av troll ute på verdensmarkedet, og mange kjenner til merket. Så når bySummer kommer med juletrollene, har de faktisk et enormt eksportpotensial.
bySommer har et agentnettverk som strekker seg inn i Tyskland, Italia, Frankrike, Norge, Sverige, Skottland, England og Polen, og juletrollene har blitt mottatt med entusiasme overalt.
–De norske forhandlerne ble sjarmert fra første stund de så salgsprøvene jeg hadde. Første kommentar kom spontant: Dette må bli troll for samlere! Vi håper det selvfølgelig. At disse herlige jule-Lykketrollene vil spre glede og varme i de tusen hjem, er det ingen tvil om, så vi gleder oss til jul, sier Tanja Håkonsen, agent i Norge.

Nostalgi og romantikk
Det handler om nostalgi, romantikk og håndverk når juletrollene tar sin plass i julepyntete hjem. Jule-Lykketrollenes hår fungerer som luer, og dermed sees referansene til trollets ikoniske egenskaper.
Grandam-familien består av bestemor Grandam som lager den beste risgrøten, mens bestefar Grandam leser fra den store historieboka som er fylt med historier om juletrollenes mange aktiviteter og små hemmeligheter.
Faren Grandam er trehogger, og mor Grandam er kreativ og bruker skogens materialer for å lage julepynt, juledekorasjoner og girlandere i granbar til familiens trehus. I tillegg er det en rekke barn i familien som alle har sin egen egenart og sin helt spesielle sjarm.
Men ikke nok med det, for serien inneholder også en haremor med barn, og forbrukeren kan skape et helt eget Lykkeskogsunivers med familiens trehus, et lykketre og en magisk portal. Naturligvis er kalenderlys og kalenderlysestaker også en del av serien, og du kan til og med kjøpe en pose lykkedryss for å lage din helt egen julemagi.

De originale Lykketrollene laget av gummi selges i millioner av eksemplarer over hele verden.

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer