Mangfold og samhold i den kulinariske sommeren

Det ble stadig utviklet nye grillmodeller med flere funksjoner, som sikrer maten perfekt grillet med et tastetrykk. Det finnes hybridgriller, gass-, kull- og elektriske griller. De kan styres via smarttelefoner og kan i dag nå temperaturer på 500 grader. Utekjøkkenet er også i fokus, for det handler om å skape sommerkomfort og atmosfære.

Foto: 123RF.com

Hva kan være bedre enn å spise sammen og gjøre uterommet til sommerens sosiale midtpunkt? Og det er mange muligheter for ny taktekking ved salg av hagegriller, griller til balkongen, bærbare versjoner og helt opp til de store utekjøkkenene.

Det settes bl.a. frem til den kommende spoga+gafa i Köln fra 16. til 18. juni 2024, hvor fokus vil være på hagens nye dingser og griller, og samtidig på den grønne industriens ansvar for å bidra til å forme et bærekraftig og sunt miljø.

Hybridgriller som bruker både gass og kull er en nyhet, akkurat som en ny generasjon elektriske griller med mange alternativer blir sett. Varme for direkte eller indirekte grilling og baking er tilgjengelig ved å trykke på en knapp. I tillegg kan temperatur og selvrensende funksjon stilles inn nøyaktig.

Kompakte griller med høy ytelse kan også implementeres i små rom. Til og med pizzaovner er tilgjengelige med bærbart design som muliggjør en middelhavsatmosfære på terrassen eller campingferien.

De som har mer plass kan utvide sine utendørs matlagingsmuligheter med modulære kjøkkenenheter, det vil si fullt utstyrte utekjøkken som kombinerer matlaging med design og den felles opplevelsen.
Når vi snakker om ansvarlig design betyr det flere muligheter for brukerne, og når det gjelder griller til hagen og balkongen er mangfoldet stort både i forhold til bruksområdene og de nye apparatene.

De nåværende grillmodellene kan tilberede nesten alt fra småbiff til pulled pork og pizza. I tillegg finnes det keramiske griller som gir mulighet for ulike tilberedningsalternativer og egner seg til matlaging, baking og røyking.

I tillegg kan nytt tilbehør settes sammen individuelt og kombineres med griller fra ulike merker, og de nyere grillene er designet for å enkelt integreres i andre produsenters utekjøkken eller ganske enkelt gjøres om fra en stående grill til en bordgrill.
De økte kravene til ansvarlig bruk gjør også elektriske griller mer og mer attraktive, og fremfor alt er de et rent grillalternativ i bymiljøet.

Foto: 123RF.com

De nye modellene har også økt effektivitet og kan nå temperaturer på opptil 500 °C. Med en digital presisjonstemperatur kan grillet mat tilberedes til perfeksjon ved å trykke på en knapp.

Kompakte modeller for balkongen er også videreutviklet og har i dag mange funksjoner som mulighet for å dampe grønnsaker eller gi kjøttet en rask bruning.

Det finnes til og med rene elektriske pizzaovner for små uteområder, og dingser som appstyrte termometre eller USB-porter for lading av Smarttelefoner gjør grillgleden med strømforsyning attraktiv også for den yngre generasjonen.

Komfort for alle og ny naturlighet

Men hagen har mange funksjoner som utfyller matlagingen. Det er et område for fritidsaktiviteter, et møtested for familie og venner, samt et rekreasjonsområde og et tilfluktssted. Derfor må utearealer utformes for å passe alle generasjoner og for alle disse aktivitetene. Friluftslivet skal være så trivelig som mulig for både store og små. Dette understrekes i trenden fra spoga + gafa.

Utemøbler, parasoller eller hageredskaper som er funksjonelt optimaliserte og enkle å betjene erobrer dermed uterommet, og ansvarlig design gjør livet i hagen enklere: det handler om ergonomisk formede sittemøbler, solsenger, plantebord for barn eller modulsofaer som kan satt sammen for å passe til kravene og budsjettet, er bare eksempler på ekstra komfort utendørs.

Samtidig er friluftslivet preget av en ny naturlighet. Hagemøbler med avrundede, organiske former og laget av naturlige, gjenvoksende råvarer som rotting, bambus eller ekte tre gir terrasser og balkonger en autentisk karakter. Metall eller plast kombineres ofte med naturlige materialer for å skape en varm look.

Gress og planter, bier og sommerfugler er populære motiver for hagetilbehør, for eksempel på puter, tepper eller lamper, og vertikale plantesystemer forvandler selv de minste balkongene til grønne uteoaser, mens frodige hengende planter liver opp interiørene.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Sommerens kulinariske utendørsopplevelser

Grillen er ute, og det er på tide å skape hyggelige kulinariske opplevelser i hagen og på balkongen sammen med familie og venner. Derfor er det også på tide å skape grillmoro i de danske design- og interiørbutikkene, og det gjelder alt fra utekjøkken til den lille elektriske grillen til balkongen. Mens mange dansker sverger til den velkjente kullgrillen, har andre falt for gassgrillen med dens fordeler. Vi inspirerer til hageglede og gir god informasjon som kan gis videre til de mange forbrukerne som gleder seg til å oppfylle sommerdrømmen.

Relatert innhold

26.04.2024Designbase.no

Ambiente Trends 24+: En iscenesettelse av luksusen av stillhet, nye komposisjoner og digitale innovasjoner

24.04.2024Designbase.no

Heimtextil samarbeider med Patricia Urquiola i 2025

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponseret

Naturlig omsorg for hagemøbler

18.03.2024FDB Møbler

Sponseret

Nytt fra FDB Møbler: Sammen-serien utvides med et flott, rundt hagebord

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Opplev gleden ved å dyrke grønnsaker i hagen

18.03.2024Designbase.no

Skap koselige oaser i uterommet

18.03.2024Designbase.no

Utendørs er "in"

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponseret

Gjør lange sommerkvelder litt varmere og mye koseligere

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023