07.09.2021  |  Dining  |  Design

Mummitrollet opplever den fantastiske vinteren på Arabias nye sesongservise

På Arabias sesongservise for vinteren 2021 kikker Mummitrollet og vennene hans på Snøhesten som forsvinner i horisonten. Sesongserviset Snø i måneskinn baserer seg på historien fra Tove Janssons Trollvinter (1957) og skildrer den fantastiske vinteren som Mummitrollet opplever for første gang i sitt liv. Serviset består av et krus, en skål, minikrus og kaffeskjeer.

Tove Janssons bok Trollvinter har allerede gitt inspirasjon til 16 sesongkrus, designet av Arabia siden 2006. På sesongserviset har Arabias illustratør Tove Slotte, sammenstilt illustrasjoner fra Tove Janssons bok og skapt en ny helhet. På vinterserviset i 2021 ser vi både vinterens fantastiske og harde side. Karakterene som er med i historien, slik som Snøhesten og Isfruen, gjør vinterens hendelser betydningsfulle.
Måneskinnet vekker Mummitrollet
Tove Jansson var en mester i å skildre været og årstidene med bare noen fine linjer. På illustrasjonen til Snø i måneskinn brukes linjene til å vekke historiens stemning til liv. Det blå fargevalget på kruset passer perfekt til den fortryllende historien.


Serviset Snø i måneskinn tar seerne til begynnelsen av Tove Janssons bok Trollvinter, der måneskinnet vekket Mummitrollet. Månen lyste inn gjennom vinduet og skinte direkte på Mummitrollets ansikt. Mummitrollet våknet og klarte ikke å sove igjen. Vanligvis sover Mummitrollene gjennom vinteren, så Mummitrollet vil se og oppleve nye og hittil ukjente ting, når han holder seg våken hele vinteren. Krusets motiv er den første illustrasjonen i boken Trollvinter, en natt med måneskinn.
Den andre siden av kruset viser Mummitrollet innpakket i badekåpen sin. Han har møtt en gammel venn, Lille My, og en ny venn, Tootikki, og han tilbringer vinteren med dem. Han har også funnet badekåpen sin i skapet i badehuset, og har den på seg til vinterpelsen blir litt tykkere og mer beskyttende. Mummitrollet, Lille My og Tootikki står ved kysten og ser på Snøhesten som har våknet til liv og satt av gårde i full galopp. 
Serviset Snø i måneskinn består av et krus (0,3 l), en skål (15 cm), minimugger og kaffeskjeer (2 st.).

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer