27.08.2021  |  Interior  |  Design

Pagina Design, nytt norsk designhus

Live Brekke, tidligere redaktør av ELLE Decoration Norway, har etablert et nytt merke med servise og boller.

Live, når og hvorfor startet du Pagina?

–Jeg har alltid hatt Pagina inni meg, men det tok litt tid før jeg skjønte hva jeg ville gjøre og hvordan det skulle se ut. Etter flere år som redaktør for ELLE Decoration, og en svipptur innom nettbutikken OsloDeco fant jeg ut at jeg var klar for å stå på egne ben. Jeg startet å utvikle designet i 2018, og etter flere runder etablerte jeg Pagina i august 2020, og lanserte før jul samme år.

–Jeg ville skape en merkevare som jeg brenner 100% for og som kommer fra Norge. Jeg ville lage noe som var preget av godt håndverk, gjennomtenkt og funksjonelt design samt skulpturelle produkter med vakre linjer. Jeg ville skape noe som hang sammen, som du kan leve med lenge og som er preget av skandinavisk designfilosofi. Pagina lager produkter som er basert på teknikker som stammer fra generasjoner med erfaring. Vi hyller det vakre i hverdagen og designer delikate produkter som gjør at du får litt gåsehud og har lyst til å spise og drikke mer. Med objekter du aldri har lyst å bli kvitt. En form for poetisk minimalisme.

Hvordan ble oppstarten?
–Den ble litt forsinket, men jeg rakk akkurat julesalget i noen få utvalgte butikker som hadde troen på oss fra dag én. Det gikk utrolig bra, og innen mars var jeg helt utsolgt. Vi har satset først og fremst på Europa-produksjon, men den delen av produksjonen som var utenfor EU ble utrolig forsinket og gjorde at jeg måtte roe alt helt ned. Jeg trodde jeg skulle bli mye mer stresset, men det er ikke jeg som har hatt det vanskelig gjennom pandemien - så heldigvis har jeg hatt is i magen og klart å holde hodet kaldt.

Hvem samarbeider du med og hva har dere skapt så langt?

–Jeg samarbeider med flere ulike designere, og har flere i kikkerten som jeg beundrer og har lyst til å jobbe med. Vi har laget serviset Melk, som er designet av Anette Krogstad, vi har gjort en limited edition-kolleksjon med den danske glasskunstneren Nina Nørgaard, og har et samarbeid med det danske designstudioet Studio Grey som har designet Apollo Cocktail Glass, Rondelle Candle Holder og Embrace Salad Servers.

Hvilke planer har du for høstsesongen?

–Jeg jobber med å sikre produksjonen og logistikken slik at jeg kan sende til flere land i Europa. Vi har også noen nye, spennende produkter på vei som jeg gleder meg skikkelig til å lansere.

Er du opptatt av trender?

–Jeg kan ikke fri meg fra min egen tidsalder, men jeg er ikke opptatt av trender. Jeg tenker ikke at jeg jobber trendbasert med Pagina, men vil lage interiør som varer, med spennende detaljer som gjør at du blir litt mer glad i tingene for hver gang du bruker de - og ikke motsatt.

Har du noen verdier som bærekraft og kortreist?

–Vi vil ha produksjon så nærme hjemme som mulig, for å unngå bunkersolje, overproduksjon og feilproduksjon. Jeg har et nært og kjært forhold til produsentene mine, noe som jeg tror er viktig for å få et bra resultat. Emballasjen er resirkulert og helt fri for plast - og så vakker at du ikke kan kaste den. Jeg jobber mot FSC™-sertifisert tre og resirkulerte materialer. Jeg er ikke opptatt av sesonger eller at jeg må lansere noe nytt til en bestemt tid. Det kommer kun nye produkter som vi tror 100% på, som er nøye bearbeidet og gjennomtenkt og som passer inn i kolleksjonen. Jeg har aldri tenkt jeg ikke kan gjøre ting fordi jeg er kvinne, og føler også et sterkt sosialt ansvar. Jeg ønsker at de som jobber for meg i alle ledd av produksjonen skal ha bra muligheter - spesielt kvinner.

Hvem er dine kunder og hvordan finner de deg?

–Det er designinteresserte menn og kvinner som setter pris på godt og varig håndverk, og som har øynene åpne for det lille ekstra som gjør hverdagen litt finere og litt bedre.

Hva har vært den største utfordringen så langt?

–Lager, logistikk, frakt og produksjon - i tilfeldig rekkefølge. Men jeg har veldig bra folk rundt meg som har hjulpet meg helt utrolig mye. Det er jeg evig takknemlig for.

Hva er du mest stolt av?

–Jeg er veldig stolt av Pagina, at det er noe jeg kan stå for og at jeg har lansert produkter som jeg elsker like mye i dag som jeg gjorde for 3 år siden.

Pagina har showroom hos Novelties agenturer på Briskeby, Oslo.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer