Så er det endelig grillsesong
Grillsesongen er perfekt for mersalg i butikkene. Danskene gleder seg til sol og sommer, og deilig grillutstyr står høyt på ønskelisten. Den kan brukes i butikker.
Alle dansker elsker å grille om sommeren. Det betyr at utviklingen innen griller har gått raskt, og at den «gammeldagse» kullgrillen har hatt solid konkurranse fra både gassgriller, elektriske griller, hybridgriller og mer spesialiserte griller for bl.a. pizza.
Smaken på maten, lettheten og rommet spiller en rolle for hva som velges. Der kullgrillen er mest forurensende gir den også den autentiske røyksmaken, mens gassgrillen og den elektriske grillen er betydelig enklere og ikke minst raskere å bruke når man skal grille for familien på en hverdagskveld.
Uansett om du velger den ene eller den andre løsningen, må grillen forvarmes før maten legges på den. Ifølge eksperter bør grillen ligge på rundt 200-230 grader hvis du ønsker høy varme, 175-200 hvis du ønsker middels høy varme, 150-175 grader for middels varme og 120-150 grader for lav varme.
Og husk: Det er lettere å fjerne matrester fra tidligere grillkvelder når grillen er varm. En grillbørste kan brukes her. Sørg også for å fjerne matrester fra grillen når maten fjernes og mens grillen fortsatt er varm er den klar til neste gang.
En god idé er å pensle den varme grillristen med matolje. Det gjør at maten ikke brenner seg så lett.
Hvis en tradisjonell kullgrill brukes, er en grillstarter uunnværlig. Det tar ca. 20 minutter, og så er kullene klare til bruk.
Tilbehør til grillen
Det finnes et stort antall forskjellig tilbehør som gjør matlagingen på grillen enklere. Et ovnstermometer er nesten uunnværlig, og i dag finnes det en rekke digitale versjoner som kan kobles til en Smartphone. Sett termometeret inn i kjøttet eller fisken der det er tykkest, prøv å treffe så nær midten som mulig.
Men det stopper absolutt ikke der, for det er mye tilbehør som forbrukere kan kjøpe. Dette gjelder grillbrett, grillfaste tallerkener og boller, pizzabrett, tang, grillspyd, grillhansker og mye, mye mer.
Så mulighetene er mange for hagelek i interiørbutikkene når grillsesongen starter. Faktisk er det bare fantasien som setter grenser. Og forresten: grilling og hagegleder er et flott tema for en fin vindusutstilling eller en dekorasjon på A-stillingen i butikken.