02.06.2021  |  Furniture  |  Design

TEPPE- OG MØBELKOLLEKSJON AV LAYERED x LOTTA AGATON

Den første i sitt slag for Layered – en kolleksjon av møbler og tepper skapt i samarbeid med en kunstner.

Lotta Agaton-kolleksjonen tilbyr et tiltrengt pusterom fra kaoset i vår pandemifokuserte verden. Med minimalistisk estetikk og en distinkt elegant tilnærming utstråler denne nydelig avdempede kolleksjonen en essens av tidløs poetikk.
«Vi ønsket at denne kolleksjonen skulle være så bærekraftig som mulig – fra materialer til design. Å skape noe man kan leve med lenge. Nøytrale farger, nøytral design.»
– Lotta Agaton


Da den anerkjente svenske interiørdesigneren Lotta Agaton først ble kontaktet av Layered i forbindelse med et møbel- og teppesamarbeid, nølte hun. Hun hadde kun designet prosjektbaserte, enkeltstående gjenstander tidligere, og hun var veldig klar over at møbelproduksjon er en helt egen profesjon. Imidlertid opplevde hun ofte at det manglet noe når hun lette etter møbler og tepper til sine egne prosjekter. Så med et litt egoistisk motiv, for å oppfylle sine egne ønsker om tykke tepper og enkle møbler av god kvalitet, ble hun med på prosjektet. Det var en mulighet til å eksperimentere med ulike materialer, og å skape de gjenstandene hun hadde lett etter, men aldri funnet.
En morsom periode fulgte, hvor Agaton og Layered utforsket det spennende universet der det dempede må vike for det luksuriøse. Tykke tepper å hvile de bare føttene dine på. Sofaer å synke ned i. Gjenstander som oppmuntrer til en tidløs følelse av hjem, men først og fremst komfort. Og de er virkelig komfortable. Se for deg en sofa kun laget av puter, uimotståelig oversized. Og selv om lenestolen og toseteren kan virke litt stive ved første blikk, er de på ingen måte det. De er deilige og myke, og støtter korsryggen med en avrundet form akkurat der hvor det føles best. En inviterende, gjestfri kolleksjon som gir deg de perfekte byggesteinene for å skape et sted å klatre opp og krype sammen i.


«Jeg er en sneakersperson – uansett hvor lekkert det ser ut med høye hæler, er de simpelthen for ukomfortable for meg. Det samme gjelder møbler. De kan ikke bare se bra ut; de må også være komfortable for å kunne fylle sin rolle.»
– Lotta Agaton
Ved å designe kolleksjonen i nøytrale farger som er karakteristiske for hennes eget studio – hvitt, beige, nøytralt, grått, mørkebrunt – forsterkes det tidløse elementet. Og selv om fargepaletten og den overordnede designen er minimalistisk, gjør proporsjonene at kolleksjonen skiller seg ut. Hvert teppe har ulik struktur – fra kjempetykke fletter til striper – mens sofaene er utformet i en helt egen stil. En er firkantet, og en består bare av puter som er bundet sammen. Enkelt, men med anarkiske proporsjoner som inspirerer til et dristig uttrykk
Agatons designmetodologi var også helt på linje med Layereds bærekraftige tilnærming. Holdbare materialer av høy kvalitet spiller en sentral rolle i hver gjenstand, og kolleksjonen er overordnet designen med bærekraftighet som ledestjerne. Hver gjenstand har en tidløs sjarm, og ble skapt med et fremtidsrettet fokus på å skape kvaliteter man kan leve med i lang, lang tid. Nøytrale farger som alltid er moderne. Former som alltid virker fornuftige. Interiørdetaljer som varer et helt liv.
«Gjennom hele dette turbulente, pandemifylte året har jeg følt et behov for ro og harmoni – ærlige, jordnære interiører. Lotta er dronningen av slike omgivelser. Jeg ønsket meg rett og slett mer av Lottas vakre verden, og slik ble kolleksjonen født.»
– Malin Glemme


«Jeg er veldig glad i enkel design, grafiske former og myk minimalisme. Det har vært veldig morsomt å designe disse gjenstandene som vi manglet i vårt studio.»
– Lotta Agaton
Som interiørdesigner ser Agaton for seg at denne kolleksjonen skal fylle opp hjem, og gjenstandene er designet i en sammenhengende stil. Teppene er skapt med ulike veveteknikker, og sammen skaper de en vakker, enhetlig helhet. Alle fargene matcher, fra sofaene til teppene. Denne familien av gjenstander skaper sammen en intim og inspirerende atmosfære, og tar konseptet «miks og match» til et helt nytt nivå.
«Barna mine ønsket seg alltid en selsofa – noe å rulle seg rundt på slik som selene gjør når de ligger på klippene. Et sted der du bare kan slappe av og føle seg hjemme. Det er dette vi har skapt med disse sofaene.»
– Lotta Agaton

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer