Middag med variasjon, farger og vakre detaljer
Horeca-avdelingen hos Ambiente er fortsatt den ubestridte globale lederen for alt som fokuserer på det vakkert dekkede bordet og former morgendagens kjøkken.
Foto: Messe Frankfurt
På årets Ambiente viste utstillere fra 170 nasjoner et bredt spekter av produktinnovasjoner med nye funksjoner, unike design og en trend-fremover fargepalett.
Spesielt bærekraft er fortsatt et stadig viktigere kjøpskriterium for forbrukere. For å hjelpe deg med å navigere i de omfattende tilbudene, gir Ethical Style-programmet fra Frankfurts forbrukervaremessetrio verdifull veiledning.
"I ti år nå har vårt Ethical Style-program på Ambiente, Christmasworld og Creativeworld samlet kurert tilbud og etterspørsel etter bærekraftige produktlinjer," sier Julia Uherek, visepresident for Consumer Goods Fairs, og reflekterer over suksessen til dette spesielle initiativet.
"Bare i år ønsket Ambiente 125 nylig sertifiserte utstillere velkommen."
Programmet Etisk stil har identifisert bærekraftige produkter i ti år.
Trender for bordet og kjøkkenet
Et vakkert dekket bord er fortsatt hjertet av gjestfrihet. Som svar på økonomisk utfordrende tider utstråler porselen og glass optimisme og glede. Blomsterdesign og myke pastellfarger gir et nostalgisk retropreg til borddekkingen, supplert med delikat tonede drikkeglass og bestikk med antikke overflater eller med teksturerte overflater som inviterer til berøring.
Foto: Messe Frankfurt
Mens klassisk blå fortsatt er en favoritt interiørfarge, dukker en dristig grønn opp som en selvsikker ny trend som symboliserer håp og eleganse når den kombineres med gull- og sølvaksenter.
Trenden med å presentere mat på flere nivåer, populær i fine dining, er på vei inn i private hjem. Håndlagde keramiske utseender fortsetter også å være en forbrukerfavoritt, og oppmuntrer til miks-og-match-kreativitet.
Fargerike aksenter er også på vei inn på kjøkkenet. Gryter, panner og kjøkkentilbehør kommer i fasjonable nyanser av rosa, lyseblått og salviegrønt. En dristig oransje kombinert med retro-inspirerte former fremkaller den eksperimentelle ånden fra 1970-tallet.
Samtidig fokuserer kjøkkenmaskiner på høy funksjonalitet. Trykkokere er fortsatt mer relevante enn noen gang, mens kraftige bordmiksere med tilleggsfunksjoner som varmefunksjoner blir stadig mer populære.
PFAS-frie belegg på kokekar og ikke-giftige materialer i to-go kopper og drikkeflasker er i ferd med å bli den nye standarden. Gjennomtenkt utformede oppbevarings- og organisasjonssystemer, tilpasset de siste fargetrendene for bordet og kjøkkenet, sørger for orden og bekvemmelighet i husholdningen. En blanding av veletablerte merkevarer og kreative nykommere har alltid vært en av Ambientes viktigste styrker.
"Det er her forhandlere finner sine kjernesortimenter og unike høydepunkter for butikkene sine. Innovasjonene som avdukes her setter kursen for industriens fremtid," forklarer Michael Berz, president i Association for Cookware and Tableware Retailers.
"Ambiente er den globale gullstandarden for spise- og bordkultur." Thomas Kastl, administrerende direktør for Ambiente Dining, utdyper: "Det høye nivået av internasjonal konsensus blant besøkende og den sterke tilstedeværelsen av globale leverandører bekrefter at messen leverer akkurat det markedet trenger: en effektiv, inspirerende og fremtidsrettet plattform for vellykkede forretningsavtaler – en gang i året i Frankfurt."