Bransjeprofilen: Glass til det dekkede bord!

I de dype skogene ved Magnor, ligger et tradisjonsrikt glassverk som er mesterlige i å fornye seg. Glass som materiale formes til vaser, vinglass, fat, lysestaker og pyntegjenstander. Adm. dir. Bjørn Waage satser på kunstnere.

Noir fra Magnor Glassverk..

Hva særpreger Magnor Glassverk?
–Glassverket startet nettopp i Magnor på grunn av den gode tilgangen til ved. Norge hadde problemer med oppløsningen av unionen til Sverige, noe som førte til at Eda Glasbruk etablerte en datterbedrift over grensen her til lands. Vi er stolte av vår historie fra 1896, men er samtidig opptatt av å utvikle oss. Hvert år lanserer vi to nye kolleksjoner. Vi samarbeider med noen av landets beste designere og kunstnere.

Bjørn Waage, administrerende direktør på Magnor Glassverk.

Hva kan du fortelle om filosofien bak Magnors produkter?
–Produktene som vi har skal helst fortelle en historie som folk forstår, og som gjør at de er med på å løfte frem Magnor. Ønsket er å lage produkter som skal skape lykke og begeistring, og være til glede i generasjoner. Alle våre glass og krystallprodukter er laget for hånd, med stor omsorg og kjærlighet av dyktige håndverkere.

Lager dere gjenstander i andre materialer enn glass?
–Ja, stålbestikk er et slikt produkt. Det lages med maskin. Stort sett ellers blir alle produkter laget for hånd i en eller annen form.

Hvem bestemmer utvalget for hver kolleksjon?
–Den enkelte designer og kunstner kommer med sine forslag til nyheter for en introduksjon og legger dem frem for ledelsen og et produktråd. Den endelig beslutningen er riktignok min.

Om Bjørn Waage

Stilling: Administrerende direktør på Magnor Glassverk.

Jobbet hos Magnor fra 1988.

Bakgrunn/utdannelse: Agronom, befal, økonom.

Om Magnor Glassverk
Magnor Glassverk ble grunnlagt i 1896. Magnor ligger like ved grensen til Sverige i Eidskog kommune lengst sør i Hedmark fylke. Glassverket startet opp som Geijersfors Glassverk underlagt svenske Eda glasbruk frem til 1917. Virksomheten på den svenske siden av grensen har opphørt, men Magnor Glassverk er fortsatt i full drift. Mange kjente norske kunstnere har jobbet med Magnor som Per Spook, Vebjørn Sand og Ari Behn.

Glassverket byr også på fabrikkutsalg, utstillinger og viser besøkende hvordan glasset blir formet i glasshytta. Magnor Glassverk er en turistattraksjon med rundt 220 000 besøkende hvert år.

Hvordan kan du beskrive «konseptet» for 2020?   
–Vi ønsker å lage design som kan være en del av et moderne hjem, og som løfter hverdagen for folk flest. Det skal gode produkter for det dekkede bord.

Hvilke nyheter vil du trekke frem? 
–Vi har så mye å by på men jeg kan liste opp følgende: Noir/Savanna/Lux designet av Halvor Bakke, Zebra designet av Camilla Prytz, nye farger i Drops designet av Kristine Bjaadal og Dråpen/Boblen i Classic Green av Finn Schjøll. Etter innsalget å dømme virker det som om disse blir suksess. I tillegg introduserte vi vår egen lyskolleksjon som er tilpasset våre produktfarger.

Relatert innhold

27.03.2024Designbase.no

Light + Building viste fremtiden i Frankfurt

26.03.2024Designbase.no

Iittala avduker ny logo og font

22.03.2024Designbase.no

EuroCIS 2024 ble avsluttet

20.03.2024Designbase.no

Design House Stockholm får ny administrerende direktør

19.03.2024Designbase.no

Ny pris hyller bærekraftig og vakker kollektiv konstruksjon

15.03.2024Designbase.no

Creativeworld-utstillere donerer kunstutstyr til barn

13.03.2024Designbase.no

Hold deg unna Facebook

08.03.2024Designbase.no

IKEA uniformer gjenbrukes i en ny tekstilkolleksjon

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023