02.09.2021  |  Furniture  |  Design

Rundkast – Unik norsk møbeldesign revitalisert

Med forankring i brukskunst fra 1700- tallet, lanserer Fram Oslo denne høsten Rundkast, et lite vegghengt hylleskap som holder orden. Med sin sterke karakter og fokus på funksjonalitet, setter både design og nytte preg på det nyeste produktet designet av Andreas Bergsaker. Rundkast er laget i aluminium og eik, og produseres i Norge.

Rundkast, designet av Andreas Bergsaker for Fram Oslo, er et lite vegghengt oppbevaringsmøbel. Produktet er en nytolkning av det tradisjonelle bostkast kjent i Norge fra 1700-tallet. Bostkast ble regnet som et høydepunkt innen møbelkunst på den tiden. Det var ofte sett på små og store gårder, spesielt i Gudbrandsdalen, hvor det hang som datidens baderomsskap. Siden bostkastet ikke hadde noen dør, var det både åpent og lukket på samme tid. Under kunne en henge håndklær, og i åpningen kunne en legge fra seg børster og kammer. 

Inspirert av dette historiske møbelet, er Rundkast et moderne vegghengt skap med sirkelrund åpning. I Rundkast skjuler det sirkelrunde frontpanelet to hylleplater, et under åpningen og et på toppen. På undersiden er det fire praktiske kroker til oppheng.  Rundkast er velegnet til bruk i en gang, på kjøkkenet, i soverommet eller andre steder hvor et praktisk lite hengeskap kan tenkes brukt.

Hvorfor Rundkast?
Tidligere har Andreas Bergsaker designet Haldar knaggrekker for Fram Oslo med stor suksess. Designeren fikk i oppdrag å designe et lite møbel hvor man kan legge ting/henge opp klær man f.eks. har i gangen, nøkler, solbriller, jakke osv. Resultatet ble et lite møbel hvor en både kan legge ting på toppen, inni og henge opp noe under.

– Det er spennende igjen å få jobbe med en så dyktig og erfaren designer som Andreas Bergsaker. Selv om Bergsaker fant inspirasjon i et gammelt norsk møbelfenonmen, klarte han å skape et moderne og funksjonelt produkt tilpasset dagens hjem, sier Annette Hoff, Fram Oslo.

Funksjonalitet spiler en viktig rolle både i Andreas Bergsakers design og i Fram Oslo sine produkter.

– Det er flott å la seg inspirere av elementer fra vår egen møbel- og kulturhistorie og kombinere dette med nåtidens materialer og moderne norsk produksjon. I samarbeid med stolte leverandører og dyktige håndverkere har vi klart å få frem et spennende, funksjonelt og karaktersterkt produkt, uttaler Andreas Bergsaker.

Designer
Andreas Bergsaker er en norsk designer med base i København. Bergsakers design har vært utstilt i London, Milano, New York, Oslo og Stockholm. Hans design fokuserer på hverdagsprodukter, som bygger på tradisjonelt håndverk og taktile kvaliteter.

Norsk Produksjon
Fram Oslo er stolt over å presentere et nytt produkt, som er utviklet i tett samarbeid med designeren og norske produsenter. Rundkast er produsert hos Brødr. Øyehaug, en moderne familiebedrift på Ørsta med over 75 års erfaring med treproduksjon. Metallkassen er produsert av Haaland Tynnplate, som er spesialister på bearbeiding av stål og aluminium, og holder til på Jæren.


Rundkast er tilgjengelig i to versjoner, lakkert eikefiner og hvit lakkert aluminium, samt sortlakkert eikefiner og sort anodisert aluminium.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer