16.02.2021  |  Business  |  Bransjenytt

SCANPAN kommer til Norge

Innhold fra partner Hva er dette?

SCANPAN etablerer seg i Norge med eget datterselskap. Samtidig har det danske merket gjort et kupp og setter én av bransjens største profiler i spissen for det nye fremstøtet i Norge.

Det blir Erik Bjørseth, som kommer som toppsjef fra det tidligere Carl F. Myklestad, som skal sikre SCANPAN en større andel av det voksende norske markedet innen kjøkkenutstyr av høy kvalitet. Erik Bjørseth har jobbet med merkevarer innen kjøkken i mer enn 20 år.

– Det er et kupp at vi har fått Erik til å påta seg oppgaven å bygge opp vår nye norske organisasjon. Han kommer med enorm erfaring og kunnskap om det norske markedet, og har til og med jobbet med SCANPAN i 10 år via Carl F. Myklestad. Det gir oss det best tenkelige grunnlaget for suksess, sier Henrik Bødker, som er internasjonal salgs- og markedsføringssjef hos den danske produsenten.

– Vi ser på Norge som en del av hjemmemarkedet og vi vil levere best mulig service og support til våre forhandlere. Derfor bygger vi vår egen organisasjon i form av et norsk datterselskap som får direkte kontakt med forhandlerne, sier Henrik Bødker om den strategiske bakgrunnen for å etablere et norsk datterselskap.

SCANPAN har allerede i dag en sterk posisjon på det norske markedet, men ambisjonene strekker seg lenger. Merket skal på en vekstreise i Norge, akkurat som man opplever i en lang rekke andre land.

SCANPANs salgssjef med ansvar for de nordiske landene, Niels Skrudland Nørgaard, er som navnet antyder halvt norsk, ser også frem til å komme enda tettere på de norske forhandlerne:

– Vi har allerede i dag et sterkt forhandlernettverk i Norge, men nå får vi, sammen med Erik, mulighet til å støtte enda bedre opp om salg i butikknettverket, akkurat som kjeder og butikker, lettere tilgang til våre merkevarematerialer, salgssupport og eksperthjelp, sier han.

De norske forhandlerne har fått beskjed om at de nå handler med SCANPANs norske datterselskap, og man jobber nå med å åpne et SCANPAN-showroom i Oslo i løpet av 2021. Her blir hele SCANPAN-utvalget for første gang presentert i sin helhet for de norske forhandlerne.

Hittil har det bare vært et begrenset utvalg av SCANPANs produkter tilgjengelig i Norge, men med egen distribusjon, salgsorganisasjon og showroom blir hele utvalget nå rullet ut i Norge.

– Noe av det som kjennetegner SCANPAN, og som vi nå for alvor kan presentere for de norske forhandlerne og forbrukerne er det sterke utvalget og den innovative

produktutviklingen. Nå skal vi ikke ta hensyn til andre merkevarer som en tradisjonell grossist nødvendigvis må gjøre, sier Erik Bjørseth.

SCANPAN har de siste årene med suksess introdusert nye serier, som for alvor har løftet merket opp i Premium+-delen – bl.a. Stratanium+, HaptIQ og TechnIQ, hvor fokus er på ultimate non-stick-egenskaper og gastronomi.

'Made in Denmark'
SCANPAN eies i dag av brødrene Jesper og Rene Brund. Hovedkontor og produksjon av non-stick-produkter ligger på Djursland i Danmark. SCANPAN er én av verdens ledende produsenter av non-stick-produkter, og virksomheten har i mer enn seks tiår produsert dansk kokeutstyr av høy kvalitet.

Siden 1956 har de trykkstøpte aluminiumsproduktene med et patentert non-stick-belegg utgjort kjernen i SCANPANs utvalg. Og alle non-stick-produkter blir fortsatt laget på fabrikken i Danmark. Her blir gjenbruksaluminium smeltet til flytende form, og deretter helles det for hånd i en støpeform og trykkstøpes under 250 tonns trykk.

I tillegg til de populære non-stick-produktene, omfatter SCANPANs utvalg også profesjonelle serier til storkjøkken i rustfritt stål og kobber, profesjonelt kjøkkentilbehør og kjøkkenkniver med mer.

SCANPAN eksporterer til mer enn 50 land.

www.scanpan.no

Tags: Scanpan

Mere fra Scanpan

Scanpan

www.scanpan.no

Med dype røtter i tradisjonelt håndverk skaper SCANPAN funksjonelt og tidløst utstyr som brukes i husholdninger og profesjonelle kjøkken over hele verden. Merket utvikles hele tiden, og er alltid i front med innovasjon og teknologi. SCANPAN er en av verdens ledende produsenter av nonstickprodukter. I mer enn seks tiår har vi produsert håndlagd, dansk kokeu…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer