Kjøkkenklassikere nå i resirkulerte materialer
Eva Solo introduserer en ny æra for Eva Trio gryter og panner. Fra nå av skal de aller fleste steke- og kokeredskaper primært produseres med resirkulerte materialer.
Siden 1977 har Eva Trio erobret de danske kjøkkenene. Omtrent annenhver danske husstand eier minst én gryte eller panne fra Ole Palsbys ikoniske serie, som også foretrekkes av den gastronomiske eliten, inkludert det danske kokkelandslaget og de danske deltakerne på Bocuse d'Or.
Men nå starter en ny æra. De aller fleste av Eva Trio-serien skal i fremtiden produseres av resirkulerte materialer. Kroppene til grytene og pannene vil bestå av resirkulert rustfritt stål (90-100%) eller aluminium (85-100%). «Post-consumer» betyr at materialet stammer fra produkter som er brukt av forbrukere, kastet og deretter samlet inn for gjenvinning. De funksjonelle kjøkkenredskapene som visper, skjeer etc. vil også bli produsert av disse materialene.
Fakta
Ved å endre hovedmaterialet i våre 28 cm stålstekepanner med keramisk belegg fra nytt rustfritt stål til resirkulert rustfritt stål etter forbruk, kan vi redusere co2eq-utslippene med omtrent 30 %*.
Dette skjer som en del av Eva Solos strategi for å redusere ressursforbruket, innlemme sirkulære designprinsipper og minimere klimaavtrykket. Ved å gå over til resirkulerte materialer reduserer selskapet behovet for å utvinne og bearbeide nye råvarer, noe som kan redusere CO2-utslipp fra produksjon. På denne måten bidrar Eva Solo til å fremme positive endringer i bransjen til beste for både klimaet og deg som forbruker. Og selvsagt uten at det går utover den vanlige høye kvaliteten som vi kjenner.
Historien om Eva Trio er også ganske spesiell. På midten av 1970-tallet var Ole Palsby eier av en butikk i København som spesialiserte seg på eksklusivt kjøkkenutstyr. Han var en pioner i bransjen. Dessverre måtte han i 1975 stenge butikken, og den aller siste dagen fikk han besøk av Erik Mangor, daværende direktør for Eva Solo, som ba ham «designe noen bedre gryter og panner enn de man kunne kjøpe i utlandet». Palsby tok utfordringen og skapte deretter en revolusjonerende serie med kjøkkenutstyr, produkter som senere viste seg å være designklassikere.
Ole Palsby (1935-2010) var altså ikke en klassisk utdannet designer, men klarte likevel å bli en av de fremste danske representantene for den funksjonalistiske tradisjonen. I nesten fire tiår befestet han sin posisjon som en av Danmarks mest suksessrike og populære designere av produkter til kjøkkenet og bordet.
Han ville garantert være stolt av å se arven hans forvaltes, fornyes og forbedres for fremtiden!
* Vurderingen er basert på en livssyklusanalyse (LCA) beregnet ved hjelp av MÅLBAR-verktøyet. Dette verktøyet er basert på EUs retningslinjer for produktets miljøavtrykk (EU PEF) og Ecoinvent-databasen. Den overholder EUs Product Environmental Footprint (PEF)-standarder og bruker data fra Ecoinvent, verdens største klimadatabase. Metoden gir et konservativt estimat av klimagassutslipp (GHG) i alle faser av produktets livssyklus. Det er viktig å merke seg at disse vurderingene er egne vurderinger og ikke eksternt verifisert av MÅLBAR. Hver LCA er skreddersydd til det spesifikke produktet og nøyaktigheten av dataene avhenger av informasjonen vi har tilgjengelig fra våre leverandører og Eva Solos database.
Denne artikel er del af et tema:
Tema: Moderne matlaging: Bevisste valg på kjøkkenet
I dagens kjøkken er smak og ernæring bare halve oppskriften – omtanke og ansvar har blitt faste ingredienser. Vi ser nærmere på fremtidens kjøkkenutstyr og snakker med kokkene som bruker det til å lage måltider i verdensklasse.