04.11.2019  |  Interior  |  Trender

Trenden for julen 2019

Julen står for døren, og dermed også design- og interiørindustriens største sesong. Derfor handler det om å være forberedt, og det handler om å gjøre alt for å inspirere forbrukerne til å kjøpe ny julepynt og inspirasjonsgaver til familie og venner.

Håndlagde ting og ideer importert fra naturen står i fokus side om side med poetisk og sanselig design, glamorøst utformede dekorasjoner og originale dekorative ideer til årets jul. Det er trenden som skal formidles ute i butikkene.

Christmasworld deler julen inn i fire trendtemaer: Tender festivities, Essential ceremonies, Sweet traditions og Luminous celebrations.


Tender festivities: Rolig og avslappende

Den festlige dekorasjonen har et rent, minimalistisk utseende og leker med uvanlige former og overflater. Fargene spenner fra bleke pasteller og nøytrale puritanske nyanser til kjølig gull.

 "Bevegelige strukturer, delikat gjennomsiktighet, amorfe former og enkle designs skaper en festlig, poetisk og moderne eventyrstemning," beskriver trendbyrået bora.herke.palmisanos denne trendretningen.

Farger: Det delikate fargespekteret spenner fra blek pastell og nøytrale, puritanske toner til kjølig gull. Lys, reflekterende lys, tåkete og visuelle effekter understreker dette uttrykket. I tillegg finner du naturlige fargekombinasjoner som spenner over nyanser som steingrått, perlemor og lys beige/hvitt som papir.

Inspirasjon: Nye former - moderne, rene og amorfe (uregelmessige) - er det som kjennetegner denne nesten eventyrlige stilen som ikke hører til denne verden. Det inkluderer delikat glass med milde relieffer, speil- eller dobbeltlagseffekter. 

Ultraglatte og blanke overflater blir kombinert med matt finish: steineffekter, krøllede, brettede og plisserte overflater samt naturlig laget papir.

Essential ceremonies: Naturlig og autentisk

Naturlighet og modernitet møter det rå og rustikke. Det er en overvekt av jordlige, varme toner og matcha green.

Det er en stil full av følelser som kombinerer modernitet med de naturlige fargetoner og rustikke materialer. Når det gjelder festlige dekorasjoner, er det de håndlagde og naturlige elementene som fanger øyet.

Farger: En jordnær fargeskala gjenspeiler en nær forbindelse mellom det naturlige, det moderne og det rustikke. Uttrykket oppnås i et møte mellom de rolige, kjølige og rene nøytrale tonene, de varme, brente nyansene og en matcha grønn. Matte, rå og ubehandlede overflater understreker det enkle utseendet.

Inspirasjon: Rå og ubehandlede overflater, krakelerte strukturer og bevegelse. Det handler om å komme nærmere naturen og om ren enkelhet. Det er noen slående, kreativt eksperimentelle tilnærminger av bruk av materialer så vel som en kunstnerisk og rustikk estetikk. 

Resultatet er upretensiøse borddekorasjoner til festlige anledninger - men også for de spesielle øyeblikkene man kan glede seg over i hverdagen.

Sweet traditions: Glad og sprudlende

Dekorasjonene bobler over av glede og sjarm. Nyanser av honningkake, fersken, nougat, jordbæris, rom og rosin, kokosnøtt og eviggrønn skjerper appetitten for enda flere farger.

"Denne trenden legger stor vekt på søte, morsomme detaljer. Den har en ekstremt ungdommelig appell - og søte, små dekorasjoner gir glede og sjarm når de dukker opp i stuen," sier designeren. Sjelden er klassiske designs så ungdommelige og ukompliserte.

Farger: Honningkake, fersken, nougat, jordbæris, rom og rosin, kokosnøtt og eviggrønn sammen skaper en oppskrift der selv de tradisjonelle røde og grønne fargetoner i julen har en livlig effekt. Overflatene minner om glasur, sukkerperler og glinsende karamell.

Inspirasjon: Det er eklektisk bruk av materialer. Opalglass, farget, klart og melkeaktig glass samt rutemønstre og andre mønstre i glasset understreker de intrikate ornamentene på vaser og lysestaker. De spiller opp til strikkede elementer og fantasifulle kunstverk i papir. Mønstrene er kreative, designene er søte og fine. Det er en blanding av norske strikkemønstre i strålende farger, repetisjoner, diamantformer og kantebånd, håndtegnete mønstre og tegninger. Stiliserte, naive motiver og tradisjonelle ideer implementeres på en ukonvensjonell og slående måte for å skape iøynefallende utstillinger.

 

Luminous celebrations: Glamorøs og unik

Livlige farger og elegante, mørke fargetoner smelter sammen med iriserende overflater for å skape en spektakulær ramme.

Et scenario fylt med festlig glans og glamour, futuristisk musikk, glitrende effekter og iriserende julepynt der de strålende fargene og glamorøse overflatene er stjernene.

Farger: Fargeskalaen er basert på en base av strålende toner. Under de elegante, mørke nyansene sees således en blanding av slående, intense farger. Metalliske nyanser og ton-i-ton-sammenstillinger gir en spennende fargeblandende effekt.

Inspirasjon: Materialene oppnår dramatiske effekter med en glitrende gjennomsiktighet og fargede, polerte overflater. Det brukes paljetter, glitrende elementer, lamé- og lurex-effekter, ultrablanke overflater, skinnende fjær og fløyel. Typisk er også bruken av krystallenes tekstur, marmor og metalliske nyanser av bronse og gull som bla. hjelper deg med å skape iøynefallende iriserende glass.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer